Δανείζομαι το νόημα του πίνακα
Γιατί έχω παραβεί τον κανόνα συντήρησης ενός ιστολογίου σαν το τρέχον, Η ιστορία του ξεκινά με την ανάγκη πειραματισμού
με την νέα τεχνολογία ώστε να μάθω περί αυτής και την "customia" να την εφαρμόσω στο περιεχόμενο της μνήμης μου ώστε να
μην ξεχάσω γεγονότα που ήταν σημαντικά αλλά και επιρρεπή σε λήθη γιατί ως γνωστόν η Πληροφορική τρώει τα παιδιά της,
προοδεύοντας μέσω την αντικατάστασης τους.
Παρενθετικά κάπως έτσι αγάπησα τον Valentin Turchin γιατί ερμήνευε αυτή την
διαδικασία (process) και πρότεινε μια καινοτομική προσέγγιση, την κατασκευή ακολουθίας αντικαταστάσεων.
Παρεπιπτώντος, ο Dave Winer που δημιούργησε την πρώτη τέτοια πλατφόρμα με την ονομασία Radio Userland πρόσφατα
έφτιαξε τον editor-writer WordLand για Wordpress (σκέφτομαι να μεταφερθώ εκεί σύντομα).
κάνει την γραφή ιστολογίου πραγματικά απολαυστική και ίσως με στρώσει να γίνω συνεπής μπλόγκ-συγγραφέας και να τηρώ τον κανόνα "publish often, do updates".
Ανέσυρα τυχαία το βιβλίο του Ευγένιου Χατζούδη
(1929-2023) "Δημόκριτος" συναδέλφου από το διπλανό Ινστιτούτο και θυμήθηκα την απογοήτευση μου που μέσα στις σελίδες δεν βρέθηκε λίγος χώρος για το θέμα "Δημόκριτος και Διαδίκτυο". Ξεφυλίζοντας την ιστορία του Δημόκριτου και σε συνδιασμό με τον βιβλίο "Ατομική Εποχή" του δημοσιογράφου Α.Χεκίμογλου που πρόσφατα διάβασα και το άρθρο " Ἡ άγνωστη ιστορία του Κ.Π.Ε Δημόκριτος" του συναδέλφου Σπύρου Παπαγεωργίου.
Και όμως υπάρχει αναφορά στην σελίδα 138 και το κείμενο είναι αντιγραφή του site "Αριάδνη τι ;" (σε άλλο ποστ η ιστορία του ονόματος)
όμως παραμένει η απορία γιατί δεν έγινε κάποια επαφή. Σε επόμενο ποστ θα θυμηθώ τις περιπτώσεις διεπιστημονικότητας που προέκυψαν στο χώρο του campus.
Στην προηγούμενη ιστοσελίδα του "Αριάδνη Τι;" αναφέραμε ότι το "Αριάδνη" ξεδίπλωσε τον μίτο της δικτύωσης στην Ελλάδα την περίοδο 1984 - 1995, κατά κάποιο τρόπο επαληθεύοντας τον ομώνυμο μύθο, όπου ο λαβύρινθος ήταν το άγνωστο σε μας τοπίο των δικτύων τόσο σαν θεωρία όσο και σαν εφαρμογή. Ελπίζουμε να βρεθεί η ενέργεια για να παρουσιαστούν τα στοιχεία αυτού του μεγάλης κλίμακας έργου με αρχική ονομασία "Πρόγραμμα Αριάδνη" που παρόλες τις αλλαγές που συντελέστηκαν βρέθηκε τρόπος να μην σπάσει ο μίτος του προγράμματος "Εθνικό Δίκτυο Ερευνας" και να τροφοδοτήσει το επόμενο έργο (1995) με την ονομασία GRNET με απόφαση του ΥΠΑΝ/ΓΓΕΤ.
Ομως να εξηγηθώ το διανοητικό process που καθρευτίζει το μπλόγκ δεν σταμάτησε πότε απλά η επίδραση του Wittgenstein "Whereof one cannot speak, thereof one must be silent” κυριαρχεί ενίοτε, η γραφή θέλει έμπνευση,
δηλαδή δεν εχουν υποθεί όλα, θα έρθουν ποστς για το κύριο θέμα αλλά και για τα τρέχοντα που αναπάντεχα κουμπώνουν, ειδικά στο "πως έγιναν, πως σχετίζονται" τα Ιντερνετ things.
Σιγοτραγουδώ Μίκη ....μη παρακαλώ σας μη, μη λησμονάτε την χώρα μου.... (ηχητικο)
Friday, April 04, 2025
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment