Friday, December 21, 2007

Τρέχοντα

Η απαρχή της εξέλιξης της κυβερνο-υποδομής
Willian Dutton , Oxford Internet Institute ανακοινώνει μια συζήτηση για τα 25 χρόνια του DNS, η σελίδα αναφέρει ένα βιντεάκι στο youtube σχετικό με τη σημασία του DNS και ιστορικά στοιχεία. Εντόπισα τον Dutton διαβάζοντας μια μελέτη του στην ο οποία αναφέρει το strowger switch σαν στοιχείο της ανάλυσης του σχετικά με το θέμα τεχνολογία και κοινωνία. Παρατηρεί ότι η τεχνολογία παραμερίζει τους ενδιάμεσους στην πορεία της και δίνει το παράδειγμα της εφεύρεσης του Strowger (ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών !!) για να γλυτώσει την απώλεια πελατών από τους υπαλλήλους του στον τηλεφωνικό πίνακα. Η αναζήτηση του Dutton μοιάζει με την αναζήτηση που κάνω βασισμένος στην έννοια "κβάντο αυτοματισμού" (*), την αρχέτυπη ιδέα που έχω για την εξέλιξη του global net. Φαίνεται ότι έφτασα στο ίδιο σημείο της αναζήτησης και με το ίδιο σκεπτικό με τον Dutton. Η εφεύρεση του Strowger, βασικό εξάρτημα της υποδομής, με φρακταλοειδή τρόπο απλώθηκε στην υφήλιο αποτελόντας την πρώτη φάση της κυβερνο-εξέλιξης. Σχεδιάζω να επικοινωνήσω με τον Dutton και αν είμαι τυχερός να λάβω κάποια σχόλια.
(*) περισσότερα στο θεωρητικό μπλογκ

Dave Farber - interesting people list:
μια κακή υπηρεσία (web service) σχετικά με location based services. Η πρώτη φορά που άκουσα για τηλεφωνία και διαδίκτυο ήταν από τον Huitema ( στα πλαίσια της IPv6 συζήτησης και ενθουσιάστηκα με τη τοποθέτηση "ip can overhaul all telephone traffic". Ηταν η εποχή που το σύνθημα της τεχνο-ιδεολογίας "ip over anything" - εννοώντας ότι όλες οι τεχνολογίες μετάδοσης θα υπαχθούν στα επινίκια της τεχνολογίας ip - αντικαθιστούσε μια προωθημένη εκδοχή "anything over ip".
Μια νέα υπηρεσία (αριθμός τηλ. ==> διεύθυνση) έχει απρόβλεπτες συνέπειες (δίνει άκριτα
στοιχεία που δεν πρέπει).
Τη ζημιά έχει κάνει μια εταιρία με το όνομα ACCELLER, αναφορά του Λορεν, ακτιβιστής που εντόπισε το πρόβλημα συζητάει στην λίστα του Φάρμπερ
Details of Unlisted Number Address "Exploit" Revealed
>>
>> http://lauren.vortex.com/archive/000347.html



Η ιδέα του HONEYPOT πατέντα ?
Lance Spitzner - honeynet list καλεί σε βοήθεια μια και η Microsoft επιχειρεί να πατεντάει την ιδέα "client honeypot".

Folks,

I just found out the US Patent office has started an interesting
online Wiki for submitting prior art for specific patents. It looks
like this is a trial program. I also just found out they have
Microsoft's patent application for client honeypots (called
HoneyMonkey). If you have done any research in this field I highly
recommend you go there and submit your prior work

No comments: